Allmänna villkor

BRÖLLOP
Vänligen observera att nedan villkor inte används för bröllopsuppdrag. Fullständiga villkor för bröllop finner du här

PRISER
Jag förbehåller mig rätten att göra prisändringar. Bokningar genomförda innan eventuell prisändring, utförs till avtalat pris. Aktuell prislista finner du här.

RESOR & BOENDE
Jag reser ut till överenskommen plats, resekostnader tillkommer med 5 kr/km, vid längre än 10 km enkel resa, om jag behöver resa i mer än 2h enkel resa, kommer vi överens om ett paketpris som inkluderar resa och eventuell övernattning. 

BOKNING
Du skickar in din förfrågan för bröllop här. Om du önskar boka mig för ditt bröllop skriver du mitt namn under önskemål om makeupartist. Är jag inte tillgänglig så undersöker vi tillgängligheten i teamet. 

För övriga tjänster skickar du in din förfrågan här. När jag har mottagit din förfrågan, får du en offert/bokningsbekräftelse via e-post. 

Detta gäller vid större bokningar (fotograferingar, kurser och gruppbokningar): När jag har fått en bekräftelse från dig om att du vill gå vidare med bokningen, får du en faktura på en handpenning.  

HANDPENNING
Vid större bokningar tar jag ut ett förskott på betalningen, sk handpenning. Inom 7 dagar från fakturadatum ska den vara mig tillhanda, så snart handpenningen är betald, är bokningen bindande för båda parter. 

Handpenningen tas ut för att bokningen ska bli bindande. Det är en trygghet och en garanti för båda parter att bokningen är klar. Handpenningen är ingen extra avgift utan räknas av från det totala beloppet. 

Vänligen observera att bokningen inte är giltig förrän handpenningen är inbetald och att jag inte kan garantera tillgänglighet önskat datum om betalning inte sker i tid. 

BETALNING
Du betalar med faktura som du får via e-post. Vänligen observera förfallodatum
Vid betalning från utlandet, tillkommer en administrativ kostnad på 100 kr per betalning.

MINIMUM BOKNING
Jag förbehåller mig rätten att tacka nej till uppdrag som inte uppfyller minimum bokningsstorlek, i synnerhet under högsäsong. Om din förfrågan inte uppfyller kraven, meddelar jag dig. 

Skulle du vilja göra någon ändring i din bokning efter att eventuell handpenning är inbetald görs detta under överenskommelse. 

ALLERGIER
Det är din skyldighet att informera mig om eventuella allergier eller annan känslighet. 
Läs mer om hur vi jobbar med allergier inför bröllop här.

ÅNGERRÄTT
Du har alltid 14 dagars ångerrätt, ångerfristen räknas från dagen efter att du ingick i avtalet. Skulle du ångra ditt köp, meddela mig skriftligen inom 14 dagar. 

SYNPUNKTER & KLAGOMÅL
Om du skulle ha några synpunkter, kontakta mig snarast för att jag ska kunna hjälpa dig. 

Jag är supertacksam om du vill ta dig tiden att berätta vad du varit nöjd med, vad du tycker har fungerat bra och vad som kunde fungera bättre. Din feedback gör mig till en bättre makeupartist!

OM- OCH AVBOKNING
Om du av någon anledning skulle behöva omboka eller avboka, gäller följande:
     • Om- och avbokning av uppdrag görs skriftligen via e-post till mig.
     • Handpenning återbetalas ej, med undantag för 14 dagars ångerrätt.
     • Vid ombokning, meddela mig snarast och om möjligt senast 24h innan bokad tid. För ombokningar efter 24h utan särskild anledning, debiteras du full kostnad för uppdraget. Observera att jag inte kan garantera en ombokning. Eventuell handpenning återbetalas ej, men inga extra kostnader utöver det avtalade tillkommer.
     • Vid avbokning, meddela mig snarast och om möjligt senast 48h innan bokad tid. För avbokningar efter 48h utan särskild anledning, debiteras du full kostnad för uppdraget. 
Eventuell handpenning återbetalas ej, men inga extra kostnader utöver det avtalade tillkommer.

Om jag mot all förmodan skulle behöva omboka en tid, meddelas du snarast och om möjligt senast 24h innan bokad tid. Vid förhinder, sjukdom eller vid annan oförutsedd händelse återbetalas erlagd avgift för arbete som inte utförts. 

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER
Genom att fylla i formuläret godkänner du att de personuppgifter du uppgett sparas och behandlas av mig när du har en aktiv kundrelation till mig. Jag tar enbart in och sparar de uppgifter som är nödvändiga för att jag ska kunna:
     • Besvara din förfrågan.
     • Ge god service och svara på eventuella frågor om tjänster.
     • Genomföra din bokning och leverera önskad tjänst. 
     • Kommunicera med dig via telefon, e-post eller annat. 

Behandlingen sker enligt lagstiftning, vilket innebär att dina uppgifter inte sparas en längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen. Så snart ärendet är avslutat eller uppdraget slutfört, raderas alla dina uppgifter. 

Du får jättegärna dela med dig av eventuella bilder så att jag kan använda dem i min portfolio och/eller sociala medier. Jag kommer alltid fråga dig om tillåtelse innan och skulle du ångra dig och vill att jag tar bort bilderna, meddela mig. 

Du har rätt att begära att dina uppgifter raderas eller att jag begränsar användningen av dem när de inte längre är nödvändiga.